Tørketromler til glede og møye

For det første må det nevnes at tørketromler er noen skikkelige strømslukere. Når en har dette på plass, er det viktig å vurdere alle fordelene med å bruke tørketrommel opp mot strømforbruket. Så får en eventuelt finne andre måter å spare strøm og beskytte miljøet på. Når det gjelder tromling av klær finnes det noen opplagte goder, og dessuten de ikke ubetydelige ulempene. Men først fordelene.

Klærne dine blir ikke bare raskere tørre etter vask, de kan også tørkes etter at de av forskjellige grunner har blitt våte, uten å bli skitne. En annen praktisk bivirkning er at klærne blir veldig myke etter en skikkelig runde tromling. Du får unna klesvasken raskt og slipper å vente særlig lenge før du kan brette dem og få dem i skap. Dessuten trenger du ikke lenger å styre med å henge dem opp, én og én sokk, få plass til lakenet, vurdere hvor tett tøyet kan henge etc. Du trenger heller ikke å ha noe tørkestativ!

Dette høres kanskje overdrevet ut, for det er ikke en udelt glede med tørketromler. Utenom strømmen, som allerede er nevnt! Du blir nemlig ikke helt kvitt tørkestativet, da microfiberkluter ikke tåler tromling. Det finnes også diverse andre kunststoffer som heller ikke skal tromles, av fare for at de smelter eller i verste fall skaper brann. Heldigvis er de fleste klærne og andre tekstiler godt merket – riktignok i noen tilfeller så godt merket, og på så mange språk at det kan bli temmelig tidkrevende å finne fram til riktig ark… Men hvis du tar deg tid til å lese skal det være mulig å finne ut hvilke tekstiler som kan tromles og hvilke som ikke kan det. Skulle du ha god hukommelse, trenger du kanskje bare lese det et par ganger før du vet hvilke klær og kluter som skal holdes utenfor det varme selskap.

Når det gjelder varme, er jo dette noe som utstråler fra tørketromler. Står tørketrommelen på et lite rom, kan det bli problem, hvis det ikke er godt nok ventilert. I verste fall kan tørketrommelen gå i stykker fordi den blir for varm. Men de kan jo også være praktisk med en ekstra varmekilde, det er bare at den er uregelmessig. Utenom den uforbederlige varmen, kan det bli et problem at tøyet blir krøllete. Plutselig må du fram med strykejernet, og må kanskje vurdere om du hest vil ha strykebrettet eller tørkestativet stående. Da får du eventuelt atter en ny inndeling i klesvasksorteringen, og du må velge om det er verdt strevet.

Legg igjen en kommentar