Hvordan velge aksjemegler

Dersom du ønsker å drive med invester og aksjehandel på en så billig måte som mulig kan det lønne seg å handle CFD-ere i stedet for å handle direkte med aksjer. Hva er egentlig CFD og hvordan velger man riktig aksjemegler? Hva skal jeg se etter og hva bør jeg vite på forhånd? Her skal du få noen kjappe tips før du velger deg en aksjemegler, og før du begynner med aksjehandel.

CFD står Contract For Difference, eller på norsk differansekontrakter. Dette innebærer blant annet verdipapirer, som for eksempel verdien til en aksje, valuta eller råvarer. Derfor bør du også velge deg en aksjemegler eller nettmegler som kan handle med CFD og ikke kun med direkte aksjer.

Sett krav og sammenlign gebyrer

Først og fremst bør du sammenligne gebyrer og avgifter. Noen er naturligvis billigere enn andre, noen tar høyt startgebyr mens andre forventer en høy prosentandel i provisjon. Dette er det første du skal se på når du velger deg en nettmegler. Det er likevel flere ting du skal se etter. Aller først må du selv bestemme deg for om du ønsker å drive handle med aksjer, kryptovaluta, sosial trading eller noe annet.

Det skal selvfølgelig heller ikke stå kun på pris. Dersom du for eksempel skal handle binære opsjoner vil avkastningen variere, og du bør gjøre litt research før du bestemmer deg. Videre er det viktig at du finner deg en megler som er ekspert innen for feltet du ønsker å handle i. Det finnes selvfølgelig også nettmeglere som har ekspertise innenfor riktig felt, men sett dine krav før du bestemmer deg.