Finn den perfekte rammemadrassen

Når man skal kjøpe seg en ny seng er det mange veier man kan gå og mange muligheter man har å velge mellom. Det å kunne velge det som er helt perfekt for seg er egentlig det eneste man skal tenke på, og derfra ligger mulighetene åpne for å få til nesten absolutt hva som helst, enten det er en rammemadrass til deg selv eller til noen i familien. 

Det er noen forskjellige faktorer som er gode å ha i bakhodet når man skal kjøpe en ny rammemadrass og her kommer vi til å gå igjennom noen av de tingene som er mest viktige, sånn at det blir lettere å ta det valget som er helt riktig for deg. Det er mange søvntips man kan følge, og her er noen for å velge riktig seng. 

Veldig riktig fasthet 

En viktig ting å tenke på når man skal velge rammemadrass er hvilken fasthet den skal ha. Fastheten er nemlig en av de tingene som er med på å sikre at man ikke våkner så mange ganger i løpet av natten, men kan ligge avslappet og behagelig. Det hjelper deg med å stabilisere ryggsøylen sånn at man ikke våkner opp om morgenen med vondt i ryggen eller nakken og er en viktig del av valget. 

Hvilken fasthet man skal velge avhenger av flere forskjellige ting. For eksempel er det viktig å vite omtrent hvor mye man veier, for det er en viktig faktor i å kunne finne den madrassen som passer best. Vekten din påvirker hvor mye du synker ned i madrassen, så en veldig lett person burde ikke kjøpe an veldig fast madrass og motsatt hvis man ønsker optimal støtte. 

Velg riktig størrelse 

En annen ting som er smart å være litt omhyggelig med er hvor stor sengen skal være og her er det smart å tenke litt langsiktig. For hvis man har barn og tenker at en 90cm bredde er fint nå, burde man kanskje tenke over at de fleste av oss foretrekker er 120cm seng når vi blir større. Det å tenke bærekraft inn i det og tenke sengens levetid inn i det er fint, sånn at man slipper å kjøpe ny seng når behovet for noe større melder seg.