Tenk utenfor boksen når du planlegger kjøkken, bad, vaskerom og garderobe

God orden i hjemmet er beroligende for både store og små, og hverdagen blir mye mindre stressende når alt fra matbokser og parkdresser til bilnøkler og sko har sine faste plasser. Heldigvis finnes det mange smart løsninger på markedet, og du finner et stort utvalg hos for eksempel AUBO – kjøkken, bad, vaskerom og garderobe.

Scenarioer, bruksområder og funksjoner

Et kjøkken, bad eller vaskerom skal selvfølgelig være pent å se på, og AUBO har noe for enhver smak, men det er alltid smart å begynne med de litt «kjedeligere» praktiske faktorene.

  • Se for deg en vanlig dag, og lag en ønskeliste med hvor du vil at alle ting du trenger skal være tilgjengelige.
  • Vurder skuffer og skap mot hverandre. Husk på at skuffer også kan skjules bak en skapdør.
  • Pass på å velge oppbevaringsløsninger som du virkelig vil bruke. De klassiske løsningene for hjørneoppbevaring i skap står for eksempel ofte ubrukt i norske hjem.
  • Tenk nøye igjennom fordelingen av oppbevaring mellom rom – hva skal oppbevares i hvilket rom?

Samspillet mellom kjøkkenet og andre rom

I mange land er vaskemaskinen plassert på kjøkkenet, men i Norge er det ofte et tydeligere skille mellom kjøkkenet og andre rom. Samtidig er det umulig å unngå at barna tegner ved kjøkkenbordet, at noen slenger fra seg skittentøy på en stol, eller at ting til hjemmekontoret plutselig dukker opp på kjøkkenbenken. Dessuten er det mange andre småting som ender opp på kjøkkenet, og mange har en «roteskuff» med alt fra gamle nøkler til batterier.

Det kan være smart å prøve å legge til rette for en kombinasjon av fleksibel bruk og ryddighet, med hjelp av kurver, brett og kasser. For eksempel kan barnas lekser og tegnesaker plasseres i en kurv som tas med tilbake til rommet. Vær nøye med å tegne kjøkken, og andre rom, som faktisk passer til behovene til familien.