Tenk over hva du bruker nyhetene til

Det å sjekke nyhetene er en naturlig del av rutinen for de aller fleste. Men forholdet vi har til å sjekke nyheter er noe som er veldig ukonkret for mange, og dette kan føre til at vi sjekker nyhetene hele tiden, eller bare bruker det som tidsfordriv i stedet for å faktisk ta en ekte pause. Hvis du for eksempel trenger en kjapp pause på jobb, er det å sjekke nyheter eller sosiale medier det siste du burde bruke den på, men de fleste av oss gjør nettopp dette.

Det å følge med på nyheter Norge er en essensiell del av det å være en aktiv borger i landet vårt. Det er der vi leser om alle de sakene og initiativene som trenger mer oppmerksomhet, og danner for mange grunnlaget for hvordan vi stemmer og ikke minst hvilke samtaler vi har i livet vårt med de rundt oss. Men de fleste av oss bruker nyhetene mest som tidsfordriv, og fordi det føles som at vi har gjort noe nyttig, selv om det å sjekke nyhetene er en utrolig passiv handling.

Sånn tar du en ekte pause på jobb i stedet for

Det er viktig å sjekke nyhetene og holde seg oppdatert på hva som skjer både i Norge og i resten av verden. Men det å bruke det å sjekke nyhetene som et tidsfordriv, er noe vi helst bør prøve å unngå. For når du trenger en pause på jobb, er det bedre å fokusere på å faktisk ha pause. Her er noen forslag til hva du kan gjøre:

  • Reis deg opp, hent et glass vann, snakk med noen
  • Få litt frisk luft
  • Strekk kroppen
  • Fokuser på noe annet enn skjermen din, ha fokus på hvordan kroppen din føles og hva den trenger