Søvn er viktigere for barna enn du tror

Søvn er en av de tingene som vi alle sammen deler. Det er ingen av oss som ikke trenger en god natts søvn, og det å slite med å sove ordentlig, er noe de aller fleste av oss opplever en gang innimellom. Men når vi snakker om kvaliteten på søvnen vår, og ikke minst når vi snakker om søvnproblemer, er det lett å glemme at barn også opplever dette. En god seng er alfa og omega! 

Barn og tenåringer sover dårligere og dårligere, og det har aldri vært så mange barn og unge som bruker sovemidler, som nå. Det er en utvikling som er viktig å ta alvorlig, og her er det viktig å også snakke om kvaliteten på de sengene de sover på. Hvis de ikke sover på gode madrasser, kan det påvirke søvnen, så når du skal kjøpe en ny enkeltseng, er det smart å sette seg inn i hva de trenger. 

Det er viktig at barna sover nok, og det å kunne legge best mulig rette til det, er en av de beste tingene man kan gjøre, for å sikre seg av søvnkvaliteten deres økes, og de våkner og føler seg opplagte dagen etter. 

Den perfekte sengen til ditt barn 

Alle barn har forskjellige behov når det kommer til søvn, men det er viktig å huske på at når det kommer til valg av madrass for eksempel, så er det bare noen få viktige ting man skal tenke over, for å kunne optimere kvaliteten på søvnen til barnet eller tenåringen. Man skal finne en størrelse som passer, og en enkeltseng er et bra valg her. En annen ting er hvor myk madrassen skal være, og her har for eksempel vekt noe å si. 

Vekten har noe å si, fordi man må se på hvor dypt man syner ned i madrassen. Hvor dypt man synker ned i madrassen er med på å avgjøre hvilken støtte særlig ryggsøylen får, så det er viktig at man for eksempel verken synker for mye, eller for lite ned i madrassen når man ligger på det. Det skal bare være akkurat passe liksom. 

En tredje viktig ting er å ta stilling til sovestilling, for valget av både madrass og pute styres av hvordan barnet sover. En som sover på siden, trenger kanskje en annen madrass enn en som sover på ryggen eller magen. Det er mange ting som spiller inn i valget, og er alle viktige å tenke over.