Safari i Afrika på budsjett

Afrika er et forholdsvis billig reisemål så det er fullt mulig å oppleve skikkelig safari i Afrika selv om man reiser med et stramt budsjett. Flere europeiske flyselskaper selger billige flyreiser slik at man kommer seg til en storby i Afrika som Nairobi i Kenya eller Johannesburg i Sør Afrika og derfra er mulighetene mange alt ettersom hvordan man ønsker å reise.

Når det kommer til hoteller eller gjestehus er dette rimelig rundt omkring i Afrika og man får mye ut av pengene man betaler for overnatting. Det er også som regel mange svært billige overnattingsteder som er helt godkjent om busjettet virkelig er stramt. Mat og drikke i Afrika er også rimelig samt at man som regel får ganske generøse porsjoner.

Når det kommer til safari kan man for eksempel i Sør Afrika reise til Kruger nasjonalpark. Denne parken er stor og har et variert dyreliv. Du finner her 120 arter av krypdyr, en flora bestående av rundt 2000 planter, store bøffel, antilope og zebraflokker, 520 forskjellge fuglearter og når det kommer til de store kattedyrene så har de 2000 løver og 1000 leoparder blant annet. Du finner hele 11.000 elefanter i Kruger nasjonalpark tilsammen 146 pattedyr. Her bruker de åpne firhjulstrekkende kjøretøy med erfarne guider som vet hvor dyrene befinner seg og som trygt bringer deg rundt for å suge inn alle inntrykkene og kan komme nærme de ville dyrene. Kruger nasjonalpark er meget populær men ettersom den også strekker seg over et stort område så kan man være de eneste menneskene i nærheten og således kan man oppleve unike ting som en gepard på jakt eller annet spennende dyreliv.

Flyr man til Kenya, Nairobi så har man svært mange muligheter om man ønsker å dra på safari. Du har steder som Amboselli nasjonalpark, Lake Naivasha og Masai Mara. Masai Mara er den største og mest populære safaridestinasjonen i Kenya og det er naturligvis ikke uten grunn. Masai Mara er hvert år stedet der ”den store vandringen” foregår, over 1 million gnuer og 200.000 zebraer migrerer inn i nasjonalparken og da må de krysse elven Mara. I elven ligger det kjempekrokodiller å venter og når kjempeflokkene krysser elven er det meget dramatisk ettersom mange havner i krokodillenes kjever. Man finner et stort og variert dyreliv med alle de vanlige dyrene man finner i Afrika som løver, leoparder, geparder, elefanter, giraffer og antallet er så stort at når man drar på safari kan man være sikker på å se og oppleve mye iløpet av dagen. Masai Mara har fått sitt navn fra Masaiene som er de innfødte som gjeter kveget sitt på savannene ombringet av rovdyr og de gjeter sine dyr også inne i nasjonalparken så det er vanlig syn og det er også vanlig å besøke Masailandsbyer under safariene og se hvordan de lever. Det er også populært å foreta kveldssafarier med store lyskastere i Masai Mara, det er mange dyr som er mer aktive om kvelden og dette gir mulighet til å se flere dyr som man ikke ser noe særlig om dagen.

Som tidligere nevnt er det så absolutt fullt mulig å oppleve dette selv om budsjettet er lite og mye kan gjøres ved god planlegging når man er hjemme i Norge. Les mer hos Tembo Safari og finn ut hvordan man kan gjøre det billig for en selv på de reisemålene man ønsker å besøke så kan man få store opplevelser for en billig penge.

Legg igjen en kommentar