Retter der du får brukt opp rester!

Det er alltid irriterende å sitte igjen med rester, spesielt når det gjelder for eksempel poteter. Det er liksom så lett å kaste potetene om man har kokt for mange. Det gjelder også dersom man har andre grønnsaker som begynner å bli litt slitne, eller ligger igjen fra middagen. Her har du altså noen retter som bruker opp akkurat de restene. Og ja, også de brune bananene du kanskje har liggende da!

Gnocchi bruker kokte poteter, helst avkjølte kokte poteter som moses og blandes med mel og egg til små pasta-«knuter». Gnocchi er derfor en utmerket oppskrift dersom du kokte for mange poteter. Se her for mer informasjon om hvordan du lager dem!

Potetsalat, eller kald potetsalat, er også en god måte å bruke opp rester av kokte poteter. Legg potetene i kjøleskap over natten, og bruk dem i en potetsalat som tilbehør neste middag. Denne potetsalaten er en frisk variant med en dressing av olivenolje og sitronsaft.

Gratinert potetmos er en rett der du kan bruke opp rester av potetmosen. Her blir restene blandet med noen egg, smør og fløte før den stekes i ovnen. De fleste kaster nok de restene de har etter potetmosen, for kald potetmos neste dag er ikke så fristende, men spar de neste gang og lag denne oppskriften.

Grønnsakssuppe er en herlig suppe der du kan tilsette hva du vil av grønnsaker. Dette er en god måte å bruke opp grønnsaker som kanskje har blitt liggende litt for lenge. Grønnsakssuppe er en herlig, sunn og mettende suppe som smaker herlig og varmende gjennom høsten. Bruk din egen fantasi med dine egne rester, eller sjekk denne oppskriften for litt inspirasjon.

Banankake er en utrolig god måte å bruke bananer på. Banankake blir aller best og søt med gamle og brune bananer. Det er altså perfekt dersom du finner noen brune noen som har ligget litt for lenge i fruktskålen eller på kjøkkenbenken. Sjekk her for en herlig oppskrift

Lapper er en herlig matrett som kan fungere både som kveldsmat, frokost og mellommåltid. Lag gjerne lapper med rester av risgrøten, potetmosen eller gamle bananer! Sjekk her for en oppskrift med risgrøt, men du kan gjerne bytte med andre rester.

Nå har du ingen unnskyldning lenger for å kaste restene, for de kan enkelt brukes til nye retter. Du sparer dessuten penger. Eller så kan du selvfølgelig lage store porsjoner en kveld, så gjør du det enklere neste kveld for å lage disse oppskriftene.

Legg igjen en kommentar