Nesbru kebab er topp

Kebab er en rett fra midtøsten som har blitt trykket til sitt bryst over hele verden. Det er en rett som man kjenner fra Norge som en spesifikk rett. Selve ordet kebab er et samle ord for mange forskjellige typer kjøttretter. Kebab for eksempel kan være kjøttstykker som er skjært opp i biter, puttet på et grillspyd og lagt over en åpen flamme. Dette er nok den mest vanlige bruken av kebab rundt omkring i verden. Man kan deretter putte forskjellige ord foran ordet kebab for å beskrive nøyaktig hva slags rett man spiser. Shish kebab er kjøttbiter på grillspyd mens doner kebab er kjøtt grillet på et vertikalt spyd.

Kebaben man ser i Norge og Nesbru kebaben er doner kebab. Dette navnet forklarer hvordan kjøttet er grillet. Doner kebaben i Norge er helt fortreffelig og spesielt på Nesbru (finn her). Kebab kan lages på mange forskjellige måter, men den vanlige norske måten man også finner igjen på Nesbru er nokså standard.

Tilbreder tar et pitabrød og åpner det. Pitabrød er et tynt brød som er en sirkel. Det kan åpner slik at halve sirkelen gaper på en måte som gjør at man kan fylle den. Brødet kommer ofte ferdig laget og det legges på en grill slik at det får litt varme. Når brødet er åpnet legger man først litt salat i brødet. Salaten bør være grønn av type isberg. Deretter legger man godt med kjøtt på salaten. Kjøttet har da hvert grillet lenge over svar varme slik at den har blitt fin og varm. Det er viktig at man får litt yttergrill på kjøttet slik at man kjenner at det knaser litt. En slags skorpe på kjøttet fra grillen. Dette setter prikken over ien, og gjør kjøttet ekstra mørt og fint deretter. Når kjøttet er lagt må man legge på mer salat. Deretter grønnsaker, saus og litt mer kjøtt.

Man kan bruke forskjellige grønnsaker etter behov. Det er vanlig å legge på tomater, mais eller løk. Forskjellige personer ønsker forskjellig mat. K2 grill på Nesbru tilbyr det meste. De har god kebab og de har god indisk mat. Deres tikka masala er en best selger. Er man sulten og man er i området må man stikke en tur innom K2 grill. Hvis man derimot bor i området og er hjemme er det bare å komme seg på internett med PC eller telefon for å bestille sin første kebab. Det vil ikke bli den siste.

Legg igjen en kommentar