Lofoten i sommer?

Undersøkelser viser at 9 ut av 10 nordmenn planlegger å holde sommerferie i Norge, denne sommeren. På grunn av Corona krisen, så blir sommerferien annerledes enn den pleier, og reiselystne nordmenn planlegger derfor å ta bilen med på tur, i egen land. Heldigvis har Norge mange flotte naturperler å tilbyde, så det er mange flotte steder du kan besøke. Skal du også feriere i egen land denne sommeren, les med her for inspirasjon. 

Turistboom i Lofoten

Lofoten er kjent som en av Norges absolutte naturperler, og får hvert år besøk av turister fra hele verden. Denne sommeren forventer man også at turistene vil komme, men i år vil de fleste av dem snakke norsk. Faktisk forventer man at over 400.000 nordmenn planlegger en tur til Lofoten denne sommeren. Det er selvfølgelig fantastisk at nordmenn ønsker å besøke steder i sitt eget land, men det kan blir trangt om plassen hvis alle vil besøke det samme stedet. Det oppfordres derfor til at man også tenker alternativt i planleggingen av ferien, og ikke nødvendigvis kun besøker de store turistattraksjoner. Lofoten er et yndet reisemål, men det er viktig at de tilreisende fortsatt tenker over avstand når det er mange mennesker samlet på et sted. Hold deg oppdatert på aktuelle nyheter om turisme i Lofoten på Ranaposten.

Bruk naturen, men pass godt på naturen

Corona krisen har vekket nordmenns interesse for bruk av naturen, og dette ser ut til å ville fortsette igjennom sommeren. Mange velger derfor å ta telt og hengekøyer med på årets sommerferie, for å campe i Norges vakre naturen. Camping er en fantastisk måte å reise rundt på, da det gir frihet i forhold til hvor man reiser, og hvor man skal overnatte den neste natt. Når du feriere i naturen, så er det viktig at du alltid sørger for å ta med alt avfall når du forlater stedet. Når så mange skal bruke naturen, så kommer det selvfølgelig større press på, og dermed også slitasje. Det er derfor viktig at vi alle sammen passer på den vakre naturen vi har, i fellesskap. Her kan du lese om reise favoritter i Norges land, Lofoten topper selvfølgelig listen, med Senja på en god annen plass. Fortvil ikke hvis Lofoten blir helt fullt, Norge har massevis av flotte steder du kan besøke.