Lån på dagen

De aller fleste vil en eller gang i løpet av livet havne i en situasjon der økonomien ikke strekker til. Dersom vaskemaskinen plutselig går i stykker, bilen må til reparasjon eller dersom det dukker opp en stor, uventet regning til feil tidspunkt har man gjerne behov for en rask måte å skaffe ekstra midler på. En løsning på en slik plutselig, økonomisk krise kan være å søke om et forbrukslån. Lån på dagen er små forbrukslån med kort behandlingstid som stiller få krav til søkeren. Et slikt lån innebærer i de fleste tilfeller at man har pengene på konto allerede samme dag som man sender inn lånesøknaden.

For å søke om lån på dagen må man benytte ett nettbasert søknadsskjema. Her fyller man inn informasjon om blant annet alder, lønnsinntekt, gjeld og ønsket lånebeløp. De fleste lånetilbydere av lån på dagen behandler søknader automatisk, og man får dermed svar innen minutter. Ved å signere lånepapirene med bank-ID er hele låneprosessen utført innen minutter, og det er bare å vente på at pengene er tilgjengelig på konto.

Lån på dagen gis uten noen form for sikkerhet. Det vil si at man kan benytte pengene til akkurat det man vil og man trenger ikke å stille sikkerhet for beløpet man låner. Ettersom lånetilbyderen ikke har sikkerhet for lånet, må de sikre seg mot tap på andre måter. Lån på dagen gis derfor med relativt høye renter. Det er imidlertid store forskjeller mellom de ulike lånetilbyderne, og det kan derfor i stor grad lønne seg å sammenligne ulike tilbud før man velger långiver. Den enkleste måten å gjøre dette på er å benytte en såkalt lånekalkulator på nettet. Ved å angi de aktuelle låneopplysningene i en slik kalkulator får man en oversikt over de billigste forbrukslånene, og man kan dermed enkelt finne det beste alternativet.

Det er verdt å merke seg at de ulike lånetilbyderne behandler hver enkelt søknad individuelt. Dersom man for eksempel har ekstra god betalingsevne kan man få en bedre rente enn det lånetilbyderen oppgir. Ettersom lånesøknaden er helt uforpliktende kan man søke hos flere lånetilbydere samtidig og deretter velge å akseptere det billigste lånet. Det tar kun få minutter å søke om lån på dagen, og på grunn av den korte behandlingstiden er det mulig å gå videre til neste lånetilbyder nærmest umiddelbart dersom man ikke er fornøyd med lånetilbudet man får.

Du kan læse mere om at låne penge og vurdere de ulike lånetilbyderne her.

Legg igjen en kommentar