Ideen med kontorhotell er ganske enkel

Ideen med kontorhotell er ganske enkel, man skal ha et fullverdig kontor tilgjengelig til enhver tid som man kan leie på kort varsel og for en ubestemt tidsperiode, alt ifra bare en dag eller to til flere uker eller om man har et kontorhotell som blir benyttet av flere ansatte i samme firma for eksempel når de er på firmareiser rundt i landet eller hele verden for den saks skyld. Noe av ideen med kontorhotell er at man skal kunne arbeide på samme måte hvor som helst i verden man befinner seg og mange kontorhotell har samarbeidspartnere over hele kloden som gjør at uansett hvor man måtte ønske å arbeide vil man kunne finne de samme mulighetene for å kunne arbeide på samme måte. Mange kontorhotell fungerer på abonnementsbasis som gjør at man kan benytte sitt abonnement på alle samarbeidende kontorhotell. Det vil si at man har et slags medlemskort som tillater en å bruke kontorhotellene i samme kjede over hele verden, så en dag kan man sitte å jobbe i Oslo, så kanskje man får et oppdrag som man vil utføre i Thailand og kan hoppe på flyet og bruke abonnementet sitt og jobbe med samme systemer og abonnement i Thailand. I Norge anbefales MatchOffice.no.

Hvordan fungerer et kontorhotell

Et kontorhotell fungerer som et midlertidig men fullverdig kontor som freelancere eller de som arbeider uten fast arbeidssted kan booke seg inn til, og bruke til å fullføre online arbeid eller liknende. Kontorhotellene skal inneha fasiliteter som gjør at det skal være smidig og enkelt å foreta kontorarbeid, dette inkluderer internett, wifi, videokommunikasjonsutstyr, resepsjonstjeneste, sentralbordtjeneste, representable lokaler som man kan ta imot potensielle kunder og foreta profesjonelle presentasjoner i møte/konferanselokaler. Man har også som regel tilgang til fasiliteter som kantine/kafeteria, treningsrom og annet nyttig.

Det er mange som kan dra fordeler av å bruke kontorhotell

Enkeltmannsforetak eller firmaer med få ansatte som reiser mye er de som vil kunne dra mest fordeler av å benytte seg av kontorhotell. Mange kaller denne typen arbeid for stedsuavhengig arbeid fordi man har en type arbeid som ikke krever et fast arbeidssted. Dette kan være alt ifra freelance fotografer som reiser verden rundt og fotograferer for eksempel bryllup eller liknende til personer som arbeider med online internettjenester som webdesign, lage mobilapplikasjoner eller noen av de utallige andre online yrkesretningene som er tilgjengelige idag.

En klar fordel er jo det økonomiske aspektet hvor man ikke behøver å binde seg til faste lokaler, utgifter med faste internettilkoblinger og andre utgifter som er knyttet til leide lokaler. Og samtidig har man friheten at man har hele verden som tilgjenglig arbeidsplass. Det finnes kontorhotell på utrolig mange steder rundt om kring i verden og i utlandet kalles de gjerne workhubs eller cohubs.

Ettersom man ikke eier utstyret man bruker seg av når man leier et kontorhotell behøver man heller ikke bekymre seg om noe skulle gå istykker, det er jo opp til utleier å holde deres utstyr i tipp topp stand og dette er også noe som kan spare en for ganske betydelige summer iløpet av et arbeidsår.

Legg igjen en kommentar