Fotballdrakter for spillere og fans

Kreativiteten er stor når det gjelder det å designe fotballdrakter. Alle ønsker seg jo drakter som er synlige og lett gjenkjennelige, men som samtidig er fine og se på slik at man som spiller eller fan vil la seg assosiere med dem. Derfor investeres det ofte mye i å finne et design som passer akkurat den klubben hvis spillere skal bære dem. Man søker gjerne å finne en forankring i klubbens historie, beliggenhet eller annet særpreg. Og klubben trenger jo ikke være en ordinær idrettsforening, det kan like vel dreie seg om en bedriftsklubb og i de tilfellene er det nærliggende å bruke elementer fra bedriftens visuelle profil når man designer drakter til bedriftsidrettslaget.

Det å produsere fotballdrakter har blitt en stor industri og konkurransen om oppdragene er tøff. Derfor har prisene også etter hvert kommet ned på et ganske håndterbart nivå. Men det er jo ikke bare designet som er viktig når man skal bestille fotballdrakter. Det er jo spillere som skal bruke dem og de får ofte en ganske så røff medfart. Man tenker sjelden på det når man ser en match, men om man først tenker på det så slår det en ganske fort at disse draktene må være skikkelig solide som tåler å bli behandlet på den måten. Dessuten skal de jo vaskes etter hver kamp og bare det er jo en påkjenning på materialet. Det stilles altså soleklare krav til kvalitet både i bukse og overdel.

Kjempemarked for replika

Men nå er det jo slik at slett ikke alle fotballdrakter skal brukes under kamp. Ja, mange drakter skal ikke en gang brukes til å spille fotball i. Det er fans som skal ha dem for å signalisere hvem som er deres favorittlag. Og da sier det seg selv; slike replika trenger ikke være av samme kvalitet som de draktene, som riktige fotballspillere skal spille kamper i må være. Det gjør dem bare dyrere enn nødvendig.

I dag kan du kjøpe din favoritt fotballdrakt her. Det finnes en rekke tilbydere og prisen ligger hjerne rundt en femhundrelapp. Der kan man velge og vrake mellom alle de store europeiske klubbene. Og er du en ihuga fan så rekker det jo ikke bare å ha den drakten favorittlaget spiller i på hjemmekamper, nei man må jo selvfølgelig også ha bortedraktene også. Og aller helst vil man ha gamle drakter også. Det vil si tidligere versjoner av draktene. Ønsker d for eksempel å kjøpe den drakten som Celtic brukte som hjemmedrakt i sesongene 1995 – 97 så er det ikke noe problem. Du finner den på nettet og den kan bli din for 699 kroner.

Legg igjen en kommentar