Ferien du drømte om

Etter mange år med spikking og sparing fikk du endelig råd til den ultimate ferien. Du har sett bildene på internett og hørt historiene om det, men du har aldri verken fått tid eller hatt råd til det. Nå er det altså klart, du har nå bestilt et safari på Afrikas savanne kombinert med en ukes bade og dykkeeventyr på Mauritius. Denne ferien setter sammen de to tingene du har drømt om i alle de år, og endelig falt alt på plass. Om noen måneder er den en realitet.

På første klasses innlosjering i din egen bungalow på Nyati Safari Lodge, med utsikt over floden i Great Krüger reservatet, vil du med dine medreisende oppleve de ville dyrene på kort avstand fra terrassen på morgenen eller fra moderne safaribiler på dagene, utstyrt med gevær for felling av impala eller flodhest. På kveldene nyter dere deilige lokale retter etter et slag golf på den nyetablerte banen, eller samtaler med de andre i barområdet.

Du vet akkurat hvordan det blir, og du ser det hele for deg. Med safarihatt som du var selveste Indiana Jones, lett linskjorte i jordfarge og Kakifargede zip- off bukser, med lette gore tex sko. Og på armen skal det sitte en stilig klokke med lærrem (Se stort utvalg af klokker).

Så etter en ukes tid går turen videre. Du er bare halvveis. Nå skal dere til Mauritius (bok reisen her), øya i de indiske hav som tryller fram et naturinntrykk man bare kan drømme om. Her skal du leve ut den store drømmen din, en hobby du har bedrevet i de norske fjorder, nemlig dykking i det turkisblåe vannet, med korallrev og ukjente fiskearter. Her skal du bli med ut for å dykke på de store dyp utenfor øya. Med en Nixon på armen som er vanntett ned mot 300 meter skal du dykke dypere enn du noen gang før har gjort. Godt beskyttet av våtdrakt og dykkermaske skal du hvert fall ned til 80 meter. Her er trykket rimelig heftig, men så får du også muligheten til å oppleve en helt ny verden. I tillegg skal du helt sikkert prøve undervannsbåten. Selv om den ikke går så dypt som du har tenkt å fridykke, får man en helt unik opplevelse på denne måten.

Forberedelser

Du har nå bestilt drømmeferien din, og går straks i gang med å forberede turen. Det er neste så du glemmer at du skal på arbeid i morgen, og blir sittende oppe å lese om Afrikas mange dyr, til langt på natt. Neste dag har du allerede bestilt den ene klokka som du vet du skal ha med på turen, bare for at alle detaljer blir helt perfekte. Kanskje treffer du en flott dame akkurat som Allison Doody spilte så fantastisk i Indiana Jones filmen, og da må du ta deg godt ut.

Tiden går og snart er tiden inne for det store eventyret. Du har alt pakket og klart, og kan ikke vente til neste helg da turen først går til Gardemoen, så videre ut i den store ukjente, men akk så etterlengtede verden.

Legg igjen en kommentar