Billige mobilabonnement

I et konkurranseutsatt mobilmarked er det aldri mangel på billige mobilabonnement. Mobiloperatørene konkurrerer om å gi de beste tilbudene samtidig som de naturligvis ønsker å tjene penger. Av denne årsaken må man finne det billige mobilabbonementet som passer ditt bruksmønster aller best og ta hensyn til om man har spesielle vilkår man kan benytte seg av eller andre forhold som om man for eksempel skal benytte telefonen mye i utlandet.

Hvordan finne sitt bruksmønster

Det er flere måter som man kan finne sitt bruksmønster på. Enkleste er kanskje om man har spart på sine tidligere fakturaer for noen måneder tilbake, da kan man enkelt gå tilbake å finne et gjennomsnitt. En annen måte er at de fleste smarttelefoner og nettbrett idag har en trafikkloggfunksjon hvor man enkelt kan klikke seg inn og sjekke, dette avhenger naturligvis at det ikke er en splitter ny mobilenhet man ønsker abonnement til. I så tilfelle finner man mange brukskalkulatorer online som kan gi deg en meget god pekepinn på hvordan bruksmønster man ender opp på. Når dette ligger på bordet kan man begynne sine undersøkelser for å finne billige mobilabonnement som passer til dette.

Forskjellige nivåer av mobilabonnementer

Leverandørene av mobilabonnement deler opp abonnementene sine i tre hovedgrupper.
Småbrukeren: Disse abonnementene er naturligvis de billigste og passer for de som bruker mobilen sin litt til alt. Dersom man har et lavt antall ringemimutter, sender noen sms`er i ny og ne og bruker kun enkelte applikasjoner som drar datatrafikk er sjansen stor for at det denne typen man trenger.
Mediumbrukere: Det er i dette segmentet de aller fleste ender opp. En fordel med mange av disse abonnementene er at man kan skreddery abonnementet sitt til en viss grad. Slik at bruker man mye sms for eksempel så kan man kutte ned på ringeminutter og legge litt ekstra sms`er istedet. Det er igrunn datatrafikken som skiller disse abonnementene mest. Her er det ganske store forskjeller å finne på antall MB/GB som tilbys til hvilke hastigheter. Man kan finne abonnement som tilbyr nærmest ubegrenset med datatrafikk men med lav hastighet, og helt opp til 4G hastighet som er begrenset til et forhåndsbestemt antall MB/GB.

Storbrukere: disse abonnementene er for de som lever et meget mobilt liv eller kanskje bruker mobile tjenester mye i yrkessammenheng. Her kan man oppleve ubegrenset databruk eller et så stort antall sms`er at det så og si er umulig å bruke opp alt per måned. Med dagens mobilapplikasjoner som blir mer og mer i arbeidslivet til så og si hva som helst så er det spesielt de som bruker store menger datatrafikk som nyter godt av disse abonnementene. Dette kan også være brukere som for eksempel eier et såkalt smarthjem hvor man kan styre store deler av huset gjennom mobilen, noe som naturligvis trekker endel datatrafikk kun for å være oppdatert og alltid parat.

Andre faktorer å tenke på når det gjelder billige mobilabonnement

Mange abonnement er ekstra billige om man er innenfor en spesifikk aldersgruppe, som for eksempel ungommer eller pensjonister. Disse blir ofte utelatt i tester men kan være aktuelle for deg. Tilslutt kan man også nevne bruk i utlandet, er man mye ute å reiser kan dette være noe å tenke på.

Les mer på: mobilabonnementtesten.com

Legg igjen en kommentar