Både seng og sofa

Å kombinere sofa og seng til en sovesofa har vist seg å være et vinnende konsept. For som møbel betraktet et det jo utrolig praktisk. Særlig om man ikke har så veldig mye plass. Bor man for eksempel i en ett-roms leilighet så kan det være ganske kleint å ha senga stående midt i det ene rommet man har. Hva er da bedre enn at man raskt kan gjøre sengen om til en attraktiv sofa. Et knep som gjør soverommet om til stue slik at man med litt fantasi kan anse seg å ha en to-roms leilighet i stedet for en ett-roms.

Med dagens strenge boligmarked er det nesten ikke grenser for hvor mange smarte løsninger som er utviklet, innenfor det man kan kalle compact living. Sengen bygges på ulike snedige måter, i kombinasjon med andre møbler. Sovesofaer er bare en av mange varianter. Senger som kan felles inn i veggen har for eksempel blitt veldig populære.

Problemet er imidlertid at det ikke er så lett å finne sovesofaer som fyller begge funksjoner like bra. Enkelte er gode å sitte i og har et lekkert utseende som sofa betraktet, men når man feller ut sofaen og gjør den om til seng så viser det seg at liggeunderlaget ikke er mye å skyte av. For en som bruker møbelet til å sove i hver natt er dette naturligvis et stort problem. Han eller hun bør derfor ta seg god tid – og heller være innstilt på å legge noen ekstra kroner – for å finne et møbel som fyller begge funksjoner like bra.

De fleste sovesofaer brukes erfaringsmessig mest som sofa og bare en sjelden gang til å sove i. De fungerer med andre ord gjerne som gjesteseng og plasseres gjerne på et ekstra rom i boligen, som fungerer som gjesterom/arbeidsrom. Eller på barneværelset slik at man lett kan re den opp når ungene vil ha venner til å overnatte hos seg.

Bruker man sengen bare som en ekstraseng som sjelden er i bruk som seng så er det nok for de fleste viktigere at den ser bra ut. I alle fall om den skal stå på et veldig synlig sted i hjemmet. Sovesofaer har det jo ofte med det, at de ser ut som sovesofaer.  Når det er sagt så er det jo hyggelig å ha en gjesteseng som gjestene sover godt i. Man vil jo ikke at gjester unnlater å besøke en fordi sovesofaen er så kjip.

Legg igjen en kommentar